Wednesday, November 12, 2008

KEM LITERASI AL-QURAN PERINGKAT DAERAH LANGKAWI 2008

PROGRAM TERAKHIR sebelum menutup tirai aktiviti j-QAF Daerah Langkawi pada sesi persekolahan 2008 ialah Kem Literasi Al-Quran yang diadakan di Masjid Al-Hana, Kuah Langkawi dengan melibatkan murid-murid iqra 1-3 sekolah-sekolah program j-QAF di Langkawi.
Kem Literasi Al-Quran kali ini melibatkan seramai 80 orang peserta dan 20 orang Fasilitator. Kem ini bermatlamat untuk membimbing murid-murid yang belum menguasai kemahiran Iqra' sehingga sekurang-kurangnya menguasai Iqra' 4.
Program bermula 8.00 pagi dan akan berakhir pada jam 5.30 petang. Semasa blog ini dikemaskini sedang berlangsung LDK 2.
Antara gambar kem. Gambar-gambar lain akan dimasukkan kemudian. InsyaAllah.Gambar 1: Us. Mohd. Rokhaimi sedang menyampaikan taklimat kepada Fasilitator tentang perjalanan kem dan panduan LDK kepada para Fasilitator.Gambar 2: Us. Ainuddin Arom (SKKT) sedang membimbing para peserta dalam LDK 1.Gambar 3: Ustazah Syukriah (SKSN) sedang membimbing ahli kumpulannya.
Gambar 4: Ustaz Bashir Auni (SKPM) dan Ustaz Nasir (SKKD) mengendalikan Slot Khas 1 (Mari mengaji) dengan dibantu oleh Ustaz Mohd Rokhaimi (SKKD). Para peserta memberikan perhatian.Gambar 5: Para peserta Kem Literasi Al-Quran Peringkat Daerah Langkawi 2008 pada kali ini.
Sekian, terima kasih.
Laporan oleh: Akhi Mizi


No comments: